امام سجاد(ع) الگوی تمام‌عیار اخلاقیات در جامعه اسلامی/ صحیفه سجادیه، کتاب اخلاق، سبک زندگی و تربیت دینی است
امام سجاد(ع) الگوي تمام‌عيار اخلاقيات در جامعه اسلامي/ صحيفه سجاديه، کتاب اخلاق، سبک زندگي و تربيت ديني است

امام سجاد(ع) الگوی تمام‌عیار اخلاقیات در جامعه اسلامی/ صحیفه سجادیه، کتاب اخلاق، سبک زندگی و تربیت دینی است

کلانتري با اشاره به سيره امام چهارم شيعيان، گفت: امام سجاد(ع) الگوي تمام عيار اخلاقيات در جامعه اسلامي است و صحيفه سجاديه اثر گران سنگ آن حضرتف کتاب اخلاق، سبک زندگي و تربيت ديني است
شناسه خبر : 16127 تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ زمان انتشار : ۱۲:۳۶

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از استان کهگیلویه و بویر احمد: حسین کلانتری، ظهر امروز یکشنبه، 23 شهریور در سلسله نشست‌های امام سجاد(ع) اسوه معنویت، عقلانیت،  از سری برنامه‌های دهمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در قالب وبیناری به میزبانی ستاد فهما این استان، ضمن محکوم کردن اهانت نشریه فرانسوی در اهانت به پیامبراکرم(ص)، گفت: منش و رفتار و حتی مردن ما نیز باید مطابق با سبک زندگی پیامبر رحمت حضرت محمد(ص) و سیره نبوی باشد.



استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: زیباترین، برجسته ترین و قله این نوع از حیات و مرگ، در روز عاشورا به تصویر کشیده شد و برای بشریت الگو شد. اوج صعود و کمال در آنجا اتفاق افتاد.



کلانتری، افزود: در دنیای کنونی به ویژه در دنیای غرب که انحطاط اخلاقی بیداد می کند و با فقر معنویت و اخلاق مواجه هستند آن هم در عصری که بشریت اسیر تهاجم فرهنگی گسترده با وجود یک فضای مجازی بسیار بسیار قابل نشر و گسترش است، سبک زندگی امام سجاد(ع) در دوران معاصر می تواند بسیار نجات بخش باشد.



وی بیان کرد: روش و منش امام سجاد(ع) با توجه به بینش ژرف و عمیق آن امام همام به مسائل مختلف، می تواند به کمک بشریت آمده و انسان را از افتادن در ورطه و نابودی اخلاق نجات بخشد.



استاندار کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: آحاد جامعه اسلامی و جامعه شیعی، مستحق ترین و شایسته ترین افرادی که می توانند نهایت استفاده را از آموزه های بسیار بلندی که امام سجاد(ع) به جای گذاشته اند، ببرند. 



وی به دوران کودکی، نوجوانی و جوانی امام سجاد(ع) و همراهی ایشان در کربلا با پدر بزرگوارشان امام حسین(ع)، حوادث کربلا و وقایع پس از آن اشاره و بیان کرد: امام سجاد(ع) در کنار خطبه های قراء و آتشین حضرت زینب(س)، نقش بی بدیلی در حفظ و گسترش و نشر قیام عاشورا و پاسداری از نهضت امام حسین(ع) ایفا کرده اند.



کلانتری، عنوان کرد: امام سجاد(ع) در دوره سخت ظلم و خفقانی که بر عصر ایشان حاکم بود، بارزترین دین  امامت را امانتدارانه به سرمنزل مقصود رساندند. شیوه های آن حضرت در بهره گرفتن از دعا، بکاء و روشنگری مردم نیز متناسب با آن شرایط خفقان آور بوده است.



وی با اشاره به دعوت ها و قول هایی که به ایشان داده می شد، عنوان کرد: امام سجاد(ع) از همان وعده ها و دعوت ها استفاده می کرد و عهدشکنی و پیمان شکنی پیمان شکنان در حق امام حسین(ع) را با صدای بلند و قراء گوشرد می کرد که بشریت را بیدار کند. ایشان از هر نکته و فرصتی برای بیداری انسان در آن عصر و آیندگان استفاده می کرد.



استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه امام زین العابدین(ع) در قالب دعا، تربیت اسلامی را پایه گذاری کردند، ادامه داد: زندگی امام سجاد(ع) و آموزه های صحیفه سجادیه محدود به آن دوران نیست بلکه برای آیندگان و بشریت قابل بهره برداری و استفاده است. 



وی گفت: زهد و عبادات امام سجاد(ع) و دعاهای ایشان در صحیفه سجادیه برای تربیت نسلی مطابق با سبک زندگی نبوی، علوی و فاطمی بسیار تعیین کننده و تأثیرگذار است.



کلانتری، در بخش دیگری از سخنانش، اضافه کرد: امام سجاد(ع) در کربلا 23 سال سن داشتند. به حکم الهی و برای تداوم راه امامت در واقعه عاشورا با کسالت و بیماری مواجه شدند خداوند در آن شرایط به بشریت و همه انسان های کره زمین لطف کرد تا زمین از حجت خدا خالی نشده و بشریت گمراه نشود.



وی با اشاره به آیه شریفه « لَقَدْ کَرَّمْنا بَنِی آدَمَ» ( همانا فرزندان آدم را گرامى داشتیم)، اذعان کرد: خداوند متعال، پیامبر اکرم(ص) را برای این مأموریت بزرگ مبعوث کردند و قرآن کریم را به عنوان معجزه الهی و کتاب بزرگ هدایت بشر بر ایشان نازل کردند. قطع به یقین این گام بلند امام سجاد(ع)  پس از واقعه کربلا، حضور ایشان در کاروان اسرای کربلا، سخنرانی های روشنگرانه ایشان در پاسداری از قیام امام حسین(ع) و تنویر افکار عمومی نیز منحصر به آن عصر و آن نسل نیست بلکه در تمام عصرها و برای همه نسل ها، تا قیام قیامت ماندگار است.



استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با ابراز تأسف از محجوریت صحیفه سجادیه، اظهار کرد: مردم ما به قرآن کریم تمسک دارند و در کنار آن به نهج البلاغه و مفاتیح رجوع می کنند اما صحیفه سجادیه تا حدودی میان آنان محجور است اگر می خواهیم اخلاقیات را در جامعه گسترش داده و  جامعه ما متخلق به اخلاق اسلامی باشد؛ نیاز هست که آحاد مختلف جامعه و نسل جوان با صحیفه سجادیه بیشتر مأنوس باشند.



وی گفت: باید برای فرهنگ سازی در این زمینه و آشنایی بیش از پیش مردم با این کتاب ارزشمند، در بسیاری از مراسمات، اجتماعات، همایش ها و سمینارها؛ صحیفه سجادیه را به عنوان یک هدیه گرانبها در اختیار عموم مردم قرار دهیم.



کلانتری، نقش امام سجاد(ع) را در گسترش اخلاق اسلامی، ایجاد تواضع، حسن خلق و امانتداری در جامعه بسیار حائز اهمیت خواند و گفت: امام سجاد(ع) الگوی تمام عیار اخلاقیات در جامعه اسلامی هستند. صحیفه سجادیه نیز کتاب اخلاق و سبک زندگی و تربیت دینی است که اگر هر انسان، خانواده و جامعه ای بتواند در کنار قرآن، نهج البلاغه و مفاتیح بتواند از آن بهره بگیرد قطعاً به رشد اخلاقی و کمال آنان کمک می کند.



وی ادامه داد: رسول گرامی اسلام(ص) می فرمایند:« انما بُعِثتُ لِاُتَمّمَ مَکارِمَ الاخلاق به راستی که من برای به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شده ام». نقش صحیفه سجادیه در عملیاتی شدن فرمایش پیامبر اکرم(ص) بسیار بسیار راهبردی است و امروز بشریت به ویژه جامعه اسلامی و انسان های آزاد اندیش با توجه به گستردگی تهاجم فرهنگی نیازمند این گنجینه ارزشمند هستند که مطابق با سبک زندگی نبوی، علوی و فاطمی است. 



وی در پایان گفت: امیدوارم بتوانیم از این کنگره که محوریت آن بر توجه جامعه به اخلاقیات، صحیفه سجادیه، تربیت اسلامی و دینی و توجه به عقلانیت و تدبیر امام سجاد(ع) قرار دارد، استفاده لازم را برده و یک گام به جلو حرکت کنیم.